ОБЯВЛЕНИЕ

На основание чл. 29, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия (ППЗПП) и Приложение № 1 към чл. 29, ал. 2 от ППЗПП- Правила за провеждане на търг и конкурс и за сключване на договори за продажба и наем с работници и служители, в изпълнение на Решение от заседание на Съвета на директорите на „Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ ЕАД), проведено на 12.10.2023 г. (Протокол № 10/12.10.2023 г.)

 

ОБЯВЯВАМЕ:

Провеждане на конкурс, на основание чл. 29, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия, за отдаване под наем на: Станция за зареждане с течно гориво, представляваща сграда с идентификатор 10971.512.12.9, заедно с Помпа центробежна самозасмукваща Грундфос, тип Помона - P026R- трифазна; Помпа петролна "Adamov sistem a.s."- cz-679 04, c колонка зареждаща за дизел, тип 8987.602/LCD/EM/BGR, мин.дозировка-дм³ Qмaкc 90дм³.мин-¹/ Qмин 5дм³. мин-¹; макс.налягане 0,25 МПа; Помпа петролна Дуплекс /двойна/ "Adamov sistem a.s."-cz-679 04, c колонка зареждаща за бензин и дизел, тип 8996.602/1/LCD/EM/BGR, мин. дозировка - дм³ Qмaкc 50/90дм³.мин-¹/ Qмин 4/5 дм³.мин-¹; макс.налягане 0,18/0,25 МПа; 8 /осем/ подземни резервоара за нефтопродукти 50куб.м., находяща се в поземлен имот с идентификатор 10971.512.12- Индустриален парк Видин, гр. Видин, Северна промишлена зона, собственост на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД.

Сградата с идентификатор 10971.512.12.9, е със застроена площ от 100 кв.м. по Нотариален акт, вписан в Служба по вписванията гр. Видин, вх. рег. № 1992 от 18.05.2022 г., акт № 41, том VII, н.д. № 1167/2022 г., като съгласно Скица на сградата № 15-715263-28.06.2022 г., брой етажи: 1, предназначение: промишлена сграда; с адрес на сградата: гр. Видин, Северна промишлена зона; Стар идентификатор: 10971.512.141.9, номер по предходен план: няма.

 

1. Предназначение на обекта:

Обектът следва да се използва по предназначение, съобразно посоченото в конкурсната документация- промишлена сграда.

 

2. Начална цена:

Началната месечна наемна цена, определена от лицензиран оценител, за отдаване под наем на Станция за зареждане с течно гориво, представляваща сграда с идентификатор 10971.512.12.9, находяща се в УПИ с идентификатор 10971.512.12- Индустриален парк Видин, гр. Видин, Северна промишлена зона, собственост на „Национална компания индустриални зони” ЕАД е в размер на 1 350 лв. /хиляда триста и петдесет лева/ без ДДС.

 

3. Специални изисквания към участниците:

Имотът се отдава под наем за срок от 3 /три/ години, считано от подписване на договор за наем и фактическото предаване на ползването, като:

- до участие в конкурса се допуска всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице, регистрирано като търговец по смисъла на Търговския закон или юридическо лице, което има правото по силата на друг закон да извършва стопанска дейност, включително по законодателството на държава членка на Европейския съюз или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, с различен адрес на управление от адреса на обекта, за който участва в конкурса и отговарящо на изискванията на документацията.

- кандидатите не следва да имат изискуеми непогасени задължения към държавата за данъци, задължителни осигурителни вноски и др. задължения по данъчно-осигурителната сметка, както и да нямат непогасени задължения към дружество от групата на НКИЗ ЕАД или дружество, на което НКИЗ ЕАД е правоприемник, независимо от основанието на задължението. До участие в конкурса, както и до сключване на договор за наем, се допускат кандидати, които имат съществуващи задължения към държавата, но само и единствено при условие, че за тези свои задължения представят нотариално заверено копие от разрешение, споразумение или друг съответен еквивалентен документ за отсрочване или разсрочване на съществуващите задължения, издадено/сключено от/със съответния компетентен орган. Преди сключване на договора кандидатът представя удостоверение за липса на задължения от съответното ТД на НАП, издадено не по-рано от един месец преди датата на подаване на заявлението.

- специалните условия, включително правата и задълженията на наемателя са подробно разписани в проекта на договор за наем.

Със спечелилия конкурса кандидат ще бъде сключен договор за наем, съгласно приложения в конкурсната документация образец на договор.

- кандидатите следва да внесат депозит за участие в размер на 1 620 лв. /хиляда шестстотин и двадесет лева/, представляващо началната месечна наемна цена с включено ДДС, по следната банкова сметка в лева на „Национална компания индустриални зони ЕАД, в „Централна кооперативна банка” АД, IBAN: BG62CECB979010A5147000, BIC: CECBBGSF, най-късно до подаване на техните заявления. Копие от платежно нареждане, заверено от съответната банка, следва да бъде приложено към останалите документи, които кандидатът подава. Депозитите подлежат на възстановяване в срок до 5 (пет) работни дни след подписването на договор за наем със спечелилия участник. Депозитът на участник, поради чието виновно поведение не бъде сключен договор за наем, се задържа.

 

4. Получаване на документацията и условия за оглед.

Всеки участник може да получи конкурсната документация от „Национална компания индустриални зони” ЕАД на адрес: гр. София, ул. „Ангел Кънчев” № 1, ет. 4, всеки работен ден от 09.00 часа до 17.30 часа или от следния интернет адрес: http://www.nciz.bg/uvedomleniya.html. За оглед на имотите участниците могат да се обръщат към Илиян Георгиев, Началник на сектор „Административен“ в отдел „Финансово- административен“, тел: 0885 657 550, e-mail: i.georgiev@nciz.bg. Оглед на имотите може да се извършва всеки работен ден от 09.00 часа до 17.30 часа, за което представителят на „Национална компания индустриални зони” ЕАД следва да бъде информиран един ден предварително.

 

5. Списък на документите за участие, които следва да бъдат представени от кандидатите:

5.1. Необходими документи за участие

5.1.1. Образец на заявление за участие;

5.1.2. Образец на декларация за свързаност;

5.1.3. Декларация-съгласие за сключване на договор за наем;

5.1.4. Ценово предложение;

5.1.5. Образец на декларация - съгласие за събиране, използване и обработване на лични данни.

5.1.6. Копие от платежното нареждане за внесен депозит за участие, заверено от съответната банка, следва да бъде приложено към останалите документи в големия плик.

5.2. Необходими документи за подписване на договор за наем

5.2.1. Декларация, удостоверяваща, че по отношение на участника не е открито производство по несъстоятелност и не е обявен в несъстоятелност;

5.2.2. Декларация, удостоверяваща липсата на парични задължения към държавата и общината по смисъла на чл. 162 ал. 2 от ДОПК;

5.2.3. Удостоверение за наличието или липсата на задължения по чл. 87, ал. 6, ДОПК.

 

6. Краен срок за приемане на заявленията за участие

Документите за участие в конкурса се подават най-късно до 14:00 часа на 03.11.2023 г. от участника или от упълномощено от него лице на адрес: гр. София, п. к. 1000, ул. „Ангел Кънчев” № 1, ет. 4, за „Национална компания индустриални зони” ЕАД.

 

7. Други условия на „Национална компания индустриални зони” ЕАД в съответствие с целите на конкурса.

7.1. Обектът се отдават под наем за срок от 3 /три/ години.

7.2. Определената в настоящото решение комисия ще оценява по критерия „Предложена най-висока цена“.

7.3. След обявяване на спечелилия участник в процедурата за отдаване под наем, страните подписват Договор за наем.

 

8. Ден, място и час на провеждане на конкурса

8.1. Констатирането/регистрирането на участниците в конкурса се извършва от конкурсната Комисия в закрито заседание в обявения ден и час за откриване на конкурса на 06.11.2023 г. от 10:00 часа, в залата в сградата на НКИЗ ЕАД, гр. София, п. к. 1000, ул. „Ангел Кънчев” № 1, ет.4.

8.2. След като констатира надлежната регистрация комисията разглежда заявленията за участие по реда на тяхното постъпване и се запознава с редовността на подадените документи. В случай, че установи непълнота на представените документи или неспазване на изискванията, посочени в конкурсната документация, комисията отстранява нередовния участник. След извършване на класирането, конкурсната Комисия предлага на Изпълнителния директор да определи участника, спечелил конкурса. С уведомлението до спечелилия конкурса участник се посочва и срока за сключване на договора. В случай, че в посочения срок не бъде сключен договор по вина на спечелилия конкурса участник или не се представят изисканите документи, внесеният от него депозит се задържа, а за спечелил конкурса се определя следващият класиран участник, удовлетворил конкурсните условия, ако същият не е изтеглил депозита си.

По преценка, Комисията може да изиска от участниците да представят допълнения и/или изменения на предложенията им съобразно целите на конкурса, както и да проведе преговори с кандидатите, класирани до трето място. Класацията и изборът в този случай се извършват по същата методика, въз основа на допълнените и/или изменените предложения.

8.3. Конкурсът може да се проведе и когато е подадено само едно заявление за участие. Когато на конкурса не се яви нито един участник, то същият се обявява за непроведен.

 

9. Конкурсна документация

Утвърждавам Конкурсна документация със следното съдържание: Указания към участниците, Образец на заявление за участие (Образец № 1); Образец на декларация за свързаност (Образец № 2); Декларация-съгласие за сключване на договор за наем на недвижим имот и за извършен оглед на имота (Образец № 3); Образец на ценово предложение (Образец № 4); Образец на декларация - съгласие за събиране, използване и обработване на лични данни (Образец № 5); Образец на декларация за липса на производство по несъстоятелност и ликвидация (Образец № 6); Образец на декларация, удостоверяваща липсата на парични задължения към държавата и общината по смисъла на чл. 162 ал. 2 от ДОПК – (Образец № 7); Проект на договор за наем (Образец № 8).

 

Изтегляне: ДОКУМЕНТАЦИЯ