НКИЗ взе участие в Българо-турски бизнес форум

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) взе участие в Българо-турски бизнес форум. Събитието се проведе на 10 май в Българската търговско-промишлена палата (БТПП) под егидата на Търговския отдел на Посолството на Турция в София.

Форумът бе открит от Цветан Симеонов, председател на Управителния съвет на БТПП, г-жа Синем Таштан, търговски съветник посолство на Турция и г-н Бурхан Немутлу, председател на Българско–турска търговско-индустриална камара (BULTİŞAD).

Г-н Орхан Айдън, председател на борда на Индустриална зона Остим и Тех парк Остим, направи подробна презентация на Ostim Industrial Area, гр. Анкара. В зоната се произвежда почти всичко като производство на машини за тестване на автомобили, производство на топлинни устройства и резервоари за съхранение на вода, металообработваща промишленост, отбранителна индустрия, производство на каучук, мебелна промишленост и др. С посещението в София се цели установяване на бъдещо партньорство с компании, индустриални зони и технически университети.

По време на форума Национална компания индустриални зони проведе двустранни срещи с представители на Индустриална зона Остим и с турски компании от тази зона, като представи индустриалните си паркове и техните предимства и възможностите за чуждестранните инвеститори.