Индустриален парк София – Божурище отвори врати за дванадесетокласници от Нови Искър

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ), съвместно с Министерството на икономиката и индустрията, организира посещение на Индустриален парк София – Божурище на ученици от 12-и клас на 170 СУ „Васил Левски“ – Нови Искър. Инициативата е в продължение на осъществена от министър Никола Стоянов среща с учениците, на която бе представена дейността на институцията.

Учениците направиха опознавателна обиколка на Индустриален парк София – Божурище, включваща посещение на производствените бази на двама от големите инвеститори в парка – “JYSK BUL” EOOD и “MULTIVAC Bulgaria” EOOD. Представители на НКИЗ и двете компании представиха пред завършващите ученици дейността си и възможностите да стартират своята кариера в условията на високи стандарти, каквито поддържат българските и чуждестранни инвеститори в индустриалните паркове и зони на НКИЗ.

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД активно участва в инициативи, подкрепящи младите кадри в тяхното ускорено професионално изграждане, като осъществява двупосочна връзка между учебните заведения и бизнеса с цел осигуряване на постоянна заетост и стажове, както и преодоляване на едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти у нас – недостига на качествени специалисти. 

До момента „Национална компания индустриални зони“ е сключила меморандуми за сътрудничество с редица учебни заведения в страната. Сред тях са Софийският университет, УНСС, Нов български университет, Техническият и Лесотехническият университет в София, Висшето транспортно училище, Русенският университет „Ангел Кънчев“, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ и др.

За повече информация относно проекта Fast Tracking Success, пишете ни на office@nciz.bg.