ОБЯВЛЕНИЕ

На основание чл. 29, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия и Приложение № 1 към чл. 29, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия и в изпълнение на Решение от заседание на Съвета на директорите на „Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ ЕАД), проведено на 22.06.2023 г. (Протокол № 30/ 22.06.2023 г.)

 

ОБЯВЯВАМЕ:

 

Провеждане на търг с тайно наддаване, на основание чл. 29, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия, за продажба на дълготрайни материални активи (ДМА)- движими вещи, собственост на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД.

 

1. Описание на обекта:

1.1. Дълготрайните материални активи (ДМА)- движими вещи, собственост на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД са обособени в отделни позиции, както следва:

Обособена позиция № 1 Употребяван двурелсов кран 10 т., просек 19, 100 м. CXR1 ООН 1441, марка: JASO, сериен номер: 46403, година на производство: 2008г.

Обособена позиция № 2 Употребяван двурелсов кран 20 т., просек 19, 100 м. DXR200H1441, марка: JASO, сериен номер: 46405, година на производство: 2008г.

1.2.Техническо състояние:

1.2.1. Обособена позиция № 1 Употребяван двурелсов кран 10 т.,

1.2.1.1. Кабели, агрегати, ел. двигатели, спирачки - налични, нуждаят се от обслужване и профилактика.

1.2.1.2. Има механична деформация в токовземателната шина.

1.2.1.3. Електромагнитните спирачки са ръждясали.

1.2.1.4. Редукторите за напречният ход са без масло.

1.2.1.5. Бутониерата за управление е амортизирана.

1.2.1.6. При функционалните изпитания след раздвижване ръчно на спирачки и ел. мотори се установява ,че:

- надлъжното движение -работи;

- напречното движение се нуждае от раздвижване-от блокиране на спирачките и обслужване на редукторите-не функционира.

- вертикалното движение на куката функционира само надолу- таблото за управление е за профилактика (не включва контактора за хода на куката нагоре).

Кранът се нуждае от обслужване на количката, смяна на пулта за управление, профилактика и раздвижване на отделните агрегати.

1.2.2. Обособена позиция № 2 Употребяван двурелсов кран 20 т.

1.2.2.1. Всички кабели, агрегати, ел. двигатели, спирачки са в добро състояние.

1.2.2.2. При функционалните проби-всичко работи.

Кранът е в добро работно състояние.

 

2. Начална цена и стъпка на наддаване:

2.1. Началната продажна цена, определена от лицензиран оценител е:

За обособена позиция № 1- 8 400 /осем хиляди и четиристотин/ лв. без ДДС;

За обособена позиция № 2- 22 000 /двадесет и две хиляди/ лв. без ДДС;

2.2. Стъпката на наддаване е в размер на 5 % от началната продажна цена за всяка обособена позиция:

За обособена позиция № 1- 420 /четиристотин и двадесет/ лв. без ДДС;

За обособена позиция № 2- 1 100 /хиляда и сто/ лв. без ДДС;

 

3. Вид на търга

Търгът ще се проведе при тайно наддаване, а предварително подадените писмени заявления от участниците ще се разгледат в закрито заседание на тръжната комисия.

 

4. Начин на плащане

Продажната цена следва да бъде платена по банковата сметка на „ Национална компания индустриални зони“ ЕАД, в деня на подписване договора за покупко- продажба, както следва:

„Централна кооперативна банка” АД

IBAN: BG62CECB979010A5147000

BIC:CECBBGSF

 

5. Дата, място и час на провеждане на търга

Търгът ще се проведе на 11.07.2023 г. от 10:00 ч., в заседателна зала на офиса на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, находящ се в гр. София, ул. Ангел Кънчев № 1, ет. 5.

 

6. Получаване на документацията,  условия за оглед и депозит.

6.1.  Всеки участник може да получи тръжната документация от „Национална компания индустриални зони” ЕАД на адрес: гр. София, ул. „Ангел Кънчев” № 1, ет. 5, всеки работен ден от 09.00 часа до 17.30 часа или от следния интернет адрес: http://www.nciz.bg/uvedomleniya.html.

6.2. За оглед на обектите участниците могат да се обръщат към Пламен Матев, работник в Индустриален парк Видин, тел: 0888281927, e-mail: p.matev@nciz.bg. Оглед на обектите може да се извършва всеки работен ден от 09.00 часа до 17.30 часа, за което представителят на „Национална компания индустриални зони” ЕАД следва да бъде информиран един ден предварително.

6.3. За участие в търга следва да бъде внесен депозит в размер на 1 500 лв. (хиляда и петстотин лева) по следната банкова сметка в лева на „Национална компания индустриални зони ЕАД, в „Централна кооперативна банка” АД, IBAN: BG62CECB979010A5147000, BIC:CECBBGSF, най-късно до подаване на заявлението от всеки кандидат. Копие от платежния документ, надлежно заверен от съответната банка, следва да бъде приложен към останалите документи, които кандидатът подава. Депозитите подлежат на възстановяване в срок до 5 (пет) работни дни след подписването на договор със спечелилия участник. Депозитът на участник, поради чието виновно поведение не бъде сключен договор, се задържа.

 

7.  Краен срок за приемане на заявленията за участие

Документите за участие в търга се подават най-късно до 14:00 часа на 10.07.2023 г. от участника или от упълномощено от него лице на адрес: гр. София, п. к. 1000,  ул. „Ангел Кънчев” № 1, ет. 5, за „Национална компания индустриални зони” ЕАД.

 

8.Други тръжни условия на „Национална компания индустриални зони” ЕАД

8.1. Констатирането/регистрирането на участниците в търга се извършва от тръжната Комисия в закрито заседание в обявения ден и час за откриване на търга 11.07.2023 г. от 10:00 часа.

8.2. След като констатира надлежната регистрация комисията разглежда заявленията за участие по реда на тяхното постъпване и се запознава с редовността на подадените документи. В случай че установи непълнота на представените документи или неспазване на изискванията, посочени в тръжната документация, комисията отстранява от участие нередовния участник.

8.3. Определената тръжна  комисия ще оценява по критерия „Предложена най-висока цена“. Търгът се смята за спечелен от участника, предложил най- високата цена за съответната обособена позиция, което се обявява с уведомление, изпратено до всички участници на посочените от тях електронни адреси за кореспонденция и търгът се закрива.

8.4. След обявяване на спечелилия участник в търга с тайно наддаване за продажба на дълготрайни материални активи (ДМА)- движими вещи, страните подписват Договор за покупко- продажба.

8.5. Търгът може да се проведе и когато е подадено само едно заявление за участие.

 

9. Ден, място и час на повторно провеждане на търга

Когато на търга не се яви нито един участник, същият се обявява за непроведен по отношение на конкретния/те обект/и и се провежда повторно на 25.07.2023 г. Когато на търга, провеждан повторно, се яви само един кандидат, той се обявява за спечелил съответната обособена позиция по предложената от него цена, която не може да бъде по- ниска от началната продажна цена.

 

10. Тръжна документация

Утвърждавам Тръжна документация със следното съдържание: Указания към участниците, Образец на заявление за участие (Образец № 1); Образец на декларация за липса на конфликт на интереси (Образец № 2); Декларация-съгласие за сключване на договор за покупко- продажба на движими вещи и за извършен оглед на обекта (Образец № 3); Образец на ценово предложение (Образец № 4); Образец на декларация - съгласие за събиране, използване и обработване на лични данни (Образец № 5); Образец на декларация за липса на производство по несъстоятелност и ликвидация (Образец № 6); Образец на декларация, удостоверяваща липсата на парични задължения към държавата и общината по смисъла на чл. 162 ал. 2 от ДОПК – (Образец № 7); Проекто-договор за покупко- продажба на движими вещи (Образец № 8).

 

Изтегляне: ТРЪЖНА ДОКУМЕНТАЦИЯ