Унгарският бизнес с интерес към българските индустриални зони

Популяризиране на възможностите за развитие на бизнеса и увеличаване на търговския стокообмен между Унгария и България бяха акцентите на бизнес форум, провел се в Будапеща в началото на седмицата с участието на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД.

Организиран от Унгаро-българската търговска камара, Унгаро-българският бизнес форум се проведе като продължение на поет ангажимент по време на първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Унгария.

„Национална компания индустриални зони“ се представи пред гостите на събитието с презентация на дейността на дружеството, опериращите индустриални зони и парковете в развитие, както и предимствата, които получават инвеститорите, избрали страната ни – ниските данъчни ставки и оперативни разходи, квалифицирана работна ръка, междуинституционална подкрепа от НКИЗ в целия инвестиционен процес и др.

След презентацията, представители на унгарския бизнес проявиха интерес към държавните индустриални зони в България, като пожелаха да се запознаят с допълнителни детайли за възможностите за инвестиции в страната ни.

Унгаро-българският бизнес форум бе открит от българския посланик в Унгария г-жа Уляна Богданска. Гостите на събитието научиха още за кредита от €510 млн., отпуснат от EXIM Bank, за развитие на двустранния оборот между Унгария и България.