Участие в инвестиционен форум „Инвестирай в България – стратегическата бизнес дестинация в Централна и източна Европа”

Г-н Валери Андреев, Изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) участва в инвестиционен форум „Инвестирай в България – стратегическата бизнес дестинация в Централна и източна Европа”, организиран от българското правителство съвместно с FinancialTimesLive. Събитието беше проведено в Ritz Carlton, Хонг Конг.

Форумът беше посетен от високопоставени правителствени представители,ръководители на компании, корпоративни и финансови съветници и др.

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции – г-н Борислав Стефанов, посланикът на България в Китайската Народна Република – Негово превъзходителство г-н Пламен Шукюрлиев и Изпълнителният директор на Американската търговска камара – г-н Валентин Георгиев също бяха сред гостите.

Ключовите конкурентни предимства на правенето на бизнес в България бяха представени пред аудиторията, а проектите на НКИЗ бяха представени от г-н Андреев като правилното място за инвестиции.

Политическият и бизнес климатът в България, ключовите сектори за икономиката и българския данъчен режим и разходите за правене на бизнес, сравнени с тези в други потенциални инвестиционни дестинации, бяха сред основните теми на форума.

По време на събитието бяха проведени много бизнес срещи и бяха обсъдени теми от взаимен интерес с представители на компании, които проявяват интерес към инвестиции в югоизточна Европа, като например COSCO– една от най-големите международни кампании в света, специализирани в транспорта, логистиката и корабостроенето.

Специален интерес бе проявен от местни компании като ZhuhaiInternationalChemicalTankTerminalCo. Ltd. (химическа индустрия), ACNWorldwide(недвижими имоти), ProrsumGroup  (аутсорсинг и логистични услуги) и LogisticsLinkLimited(логистика).