Участие на НКИЗ в третото инженерно изложение India Engineering Sourcing Show (IESS) в Мумбай, Индия

“Национална компания индустриални зони” ЕАД взе участие в третото инженерно изложение India Engineering Sourcing Show (IESS) в Мумбай, Индия, в периода 22 - 24 януари 2014 г. Събитието се организира от индиийския съвет за насърчаване на износа на инженерни стоки съвместно с министерството на търговията и индустрията и индийското правителство и е най-голямото по рода си изложение от този тип. IESS има за цел да насърчава развитието на бизнес партньорства между индийски и чуждестранни компании и същевременно да представя най-добрите индийски стоки и технологични постижения. Продуктовият профил на изложението бе специално подбран да отговаря на световните тенденции в тази сфера, като на фокус бяха следните сектори: Научноразвойна дейност и технологично развитие, Автомобилни компоненти, Договори за подизпълнители и доставки за целите на промишлеността, Индустриално електрооборудване.

Българската делегация бе ръководена от г-жа Анна Янева, заместн
ик-министър на икономиката и енергетиката, а сред изложителите бяха представители на Българската агенция за инвестиции, както и компании, произвеждащи хидравлични елементи, електрически телфери, оръжия, електромотори, компоненти за кранове и др. Тяхното участие в изложението бе осъществено с подкрепата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

НКИЗ представи своята дейност и установи полезни контакти с широк кръг индийски компании посредством собствен изложбен щанд и участие в инвестиционния форум Индия – България и двустранните срещи, организирани в рамките на основното събитие.