Участие на Изпълнителния директор на НКИЗ в бизнес форум „България – Обединени арабски емирства“

На 12 октомври в „София Балкан Хотел“ се проведе бизнес форум „България – Обединени арабски емирства“, който беше официално открит с приветствени слова от г-н Божидар Лукарски, министър на икономиката и г-н Султан бин Саед ан Мансури, министър на икономиката на ОАЕ.

По време на форума г-н Стефан Стайков, Изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД представи дейността на компанията, проектите, които успешно развива и възможностите за инвестиции.

Във форума участие взеха представители на София Тех Парк, Българска агенция за инвестиции, Министерство на транспорта, информационните технологии и комуникации и Министерство на туризма. Организатор на събитието бе Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. 

От емиратска страна бе представена възможност за бизнес сътрудничество с ОАЕ от представител на Дубайската търговска камара. Представители на НКИЗ и Дубайската търговска камара проведоха работна среща с цел установяване на бъдещи контакти с потенциални инвеститори, които биха имали интерес да развиват бизнес в България.