Участие на изпълнителния директор на “НКИЗ” ЕАД в 16-та сесия на българо-китайската Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество

Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони г-н Стефан Стайков взе участие в 16-та сесия на българо-китайската Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество, която се проведе в София на 26 септември 2016 г. В дискусиите по темата за търговско-икономическото сътрудничество между двете страни бяха отбелязани перспективните сектори на българската икономика и приоритетните проекти. На първо място като приоритетен проект бе представена възможността китайски компании да инвестират в българските индустриални зони и по- конкретно в „НКИЗ“ ЕАД. Китай възнамерява да инвестира 500 млрд. щ.д. в проекти в чужбина, което разкрива добра перспектива за българския бизнес да участва в конкурентна надпревара за реализиране на своите инициативи.

Сесията бе официално открита с приветствени слова от г-н Любен Петров - Заместник - министър на икономиката и г-н Джан Сянчън, заместник-представител на Китай по въпросите на международната търговия в Министерство на търговията на Китай. Участие във форума взеха представители на държавни институции от българска и от китайска страна.