Турбо Гарант откри фабриката си за рециклиране на компресори в ИП София - Божурище

„Турбо Гарант“ ЕООД отвори врати на модерна фабрика в индустриалния парк София – Божурище с официална церемония. Фирмата е дъщерно дружество на европейския гигант на пазара на турбокомпресори Turbos Hoet Grup, който е най-голямата европейска компания в сектора за ремонт на системи за повишаване мощността на двигателите и за дистрибуция на нови и рециклирани турбокомпресори за всички видове превозни средства – автомобили, тежки камиони и плавателни съдове.

На събитието присъстваха посланикът на Кралство Белгия Н. Пр. Фредерик Мьорис, изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД д-р Антоанета Барес, и.д. изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции г-н Христо Етрополски, представители на фирмите, ангажирани с архитектурния план, строителството и надзора на обекта – „Де Арх“ ООД, „Бараж Груп“ ООД, „ММВ инженеринг“ ЕООД и много гости.

„Изборът на белгийската компания Turbos Hoet Group да построи нови мощности в България бе индустриалния парк София – Божурище поради добрия местен екип“, каза управителят на „Турбо Гарант“ ЕООД Георги Загоров. Компанията изцяло обучава работниците си, подпомага и студенти. Към момента в нея работят 40 човека, като очакванията за разширяване на производството са изключително големи.

Д-р Барес пожела на добър час на новия обект с думите: „Ние от НКИЗ сме радостни, че успяхме да привлечем утвърден на пазара инвеститор. Това е доказателство за добрите условия, които предлагаме в индустриалния парк, който вече порасна и продължава да разкрива нови работни места. Ние сме ваш надежден партньор - ще бъдем до вас и ще ви подкрепяме във вашата дейност. Вярвам, че тук, във вашия нов дом, ще посрещнете много нови клиенти. Пожелавам ви този обект да е началото на един голям и проспериращ бизнес.“