Церемония по подписване на Меморандум за инвестиционно намерение между НКИЗ и Юск Бул

На 19.01.2016 г. изпълнителният директор на „НКИЗ” ЕАД г-н Стефан Стайков и председателят на съвета на директорите на г-н Николай Ценков участваха в официална церемония за подписване на Меморандум за инвестиционно намерение между НКИЗ и компания „Юск Бул” ЕООД.

С подписването на този документ датската компания заявява готовност да реализира мащабен инвестиционен проект – изграждане на дистрибуционен център, който ще бъде ситуиран в Икономическа зона София – Божурище и ще обслужва голяма част от обектите на компанията в Централна и Източна Европа. Чрез тази инвестиция се очаква да бъдат създадени около 200 нови работни места.

Церемонията се състоя в Министерски съвет. Меморандумът бе подписан от заместник-изпълнителния директор по логистиката на Юск г-н Алан Кьергор и г-н Стефан Стайков, след което бяха отправени поздравителни адреси от Н.Пр. г-н Кристиан Кьонигсфелдт, посланик на Кралство Дания в България, председателя на съвета на директорите на НКИЗ г-н Николай Ценков, министъра на икономиката г-н Божидар Лукарски и заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика г-н Томислав Дончев.

Сред официалните гости бяха представители на Столична община, Столичен общински съвет, Община Божурище, Българска агенция за инвестиции и др