Церемония по първа копка на високотехнологично предприятие на Мултивак в Икономическа зона София - Божурище

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД г-н Стефан Стайков и Председателят на Съвета на директорите г-н Николай Ценков взеха участие в церемония по случай първа копка на високотехнологично предприятие на “Мултивак България Продакшън” ЕООД в Икономическа зона София - Божурище.

Размерът на инвестицията възлиза на стойност 36 775 000 лева и предвижда разкриването на 153 нови работни места. Инвестиционният проект предвижда изграждане на предприятие за високотехнологично производство на части и модули за опаковъчни машини, включващо производствен корпус, складова и логистична база, център за професионално обучение и квалификация и офисна част. Ще бъде разкрит и център за консултантски и споделени услуги в сферата на информационните  технологии и снабдяването.

Сред официалните гости на събитието бяха г-н Любен Петров - Заместник - министър на икономиката, г-н Георги Димов- Кмет на Община Божурище, г-н Стамен Янев - Изпълнителен директор на „Българска агенция за инвестиции“, г-н Кристиян Труман - Финансов директор на „Мултивак“ и г-н Ивайло Димитров - Управител на „Мултивак България“.