С проекта си в Икономическа зона София-Божурище ЮСК България стана „Инвеститор на годината“

ЮСК България, най-големият инвеститор на „Национална компания индустриални зони“, получи приза "Инвеститор на годината" за 2018 г. Това стана на тържествена церемония, организирана от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Датската компания ЮСК избра да изгради най-големия си дистрибуционен център в Югоизточна Европа в Икономическа зона София – Божурище на площ 300 000 м2. Стойността на инвестицията е над 100 млн. евро, а гарантираните работни места около 200. Новият дистрибуционен център на ЮСК е най-голямата инвестиция в Икономическа зона София – Божурище до момента и това затвърждава позициите и като една от най-атрактивните локации в страната както за чуждестранни, така и за местни инвеститори.

В тазгодишната надпревара „Инвеститор на годината“, която е 13-та поред, участваха над 90 компании от всички сфери на икономиката. А голямото отличие на „ЮСК България“ беше връчено от министъра на икономиката Емил Караниколов. Призът получи Алън Йонасен, който е оперативен мениджър на ЮСК. Той благодари на правителството и каза, че амбициите им са компанията да се разраства.

„Пред БАИ предстои изключителна важна година. Към момента имаме 70 проекта, по които се работи и инвестициите се очаква да бъдат 1,7 млрд. лв. Това са около 7000 работни места. За нас всяка една инвестиция е ценна, защото повишава доверието в България и означава по-добри доходи за хората, които работят тук", каза по време на церемонията министъра на икономиката Емил Караниколов.

 „Благодаря на всички вас, че сте тук. Без екипната работа, тази вечер нямаше да я има. Благодаря на инвеститорите, избрали да правят бизнес в България", каза  по време на церемонията Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ. Той даде приза "Инвестиция в разширяването на бизнеса" на „Минстрой Холдинг".

Зам.-министърът на околната среда Красимир Живков връчи наградата "Инвестиция в иновативен бизнес" на "Акронис България". А министърът на образованието и науката Красимир Вълчев даде приза "Инвестиции в човешки капитал" на "Вистеон Електроникс България".