Развиват държавна индустриална зона в Кърджали

Правителството одобри терени с площ 94,4 дка да бъдат внесени в капитала на НКИЗ ЕАД

През юли т.г. бе подписан меморандум за сътрудничество
между НКИЗ ЕАД и Областна администрация Кърджали. Снимка: Дарик

Два имота – частна държавна собственост, ще бъдат внесени като непарична вноска в капитала на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ), реши Министерският съвет на последното си заседание.

Терените се намират в Кърджали и са с обща площ от 94,4 дка. Решението ще позволи да се реализира проект за изграждане на икономическа микрозона от съвременен тип в областта.

През юли 2017 г. „Национална компания индустриални зони“ сключи с Областна администрация Кърджали меморандум за сътрудничество, с който двете страни официално изразиха желанието си за съвместна работа.

Документът бе подписан от изпълнителния директор на НКИЗ г-жа Антоанета Барес и областния управител на Кърджали г-н Никола Чанев, в присъствието на настоящия председател на Народното събрание Цвета Караянчева и на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев. Тогава г-жа Караянчева посочи, че има инвеститорски интерес към Кърджали от страна на голяма международна компания в сферата на автомобилостроенето, припомня регионалното издание 24rodopi.com.