Представители на НКИЗ взеха участие в церемонията организирана за Наградите на германската икономика за 2022 г.

На 26.01.2023 г. НКИЗ ЕАД взе участие в официалното връчване на Наградите на германската икономика за 2022 г., организирано от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Събитието бе открито от Министъра на икономиката и индустрията, г-н Никола Стоянов и от д-р Митко Василев, Главен управител на ГБИТК. Сред официалните гости бяха Нейно превъзходителство г-жа Ирене Планк, посланик на Германия в България, Нейно превъзходителство г-жа Елена Шекерлетова – посланик на България в Германия, представители на Свободна държава Бавария, както и представители на български и немски компании.

Наградата за 2022 г. бе връчена в четири категории, като победителят във всяка една от категориите е бил определен от жури от високопоставени представители на германо-българските икономически среди.

Отличените компании са: Bosch България, която спечели наградите в категориите „Голямо предприятие“ и „Социален ангажимент“, Dronamics ЕООД за „Малко и средно предприятие“ и Kinetik Automotive ЕООД за „Стартъп компания“.

От 2004 г. с Наградата на германската икономика ежегодно се отличават компании, допринесли за развитието на германо-българските икономически отношения през предходната година.