Представители на „Национална компания индустриални зони” (НКИЗ) взеха участие в бизнес форум в рамките на „Дни на България на ЕКСПО 2015 Милано"

Представители на „Национална компания индустриални зони” /НКИЗ/ взеха участие в бизнес форум в рамките на „Дни на България на ЕКСПО 2015 Милано" в периода 7-9 септември. Събитието се организира от Търговската камара в Милано, Aгенцията за насърчаване интернационализацията на италианските предприятия PROMOS Milano и Италианската търговска камара в България.

В бизнес делегацията взеха участие Заместник- Министъра на икономиката Любен Петров, Заместник Директор на Българска агенция за инвестиции Маджиде Ахмедова, Изпълнителният Директор на Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Мариета Захариева и Изпълнителният Директор на “София Тех Парк” Елица Панайтова и 24 български компании, които търсят възможности за сътрудничество с италиански фирми.

Участието на НКИЗ в това събитие спомогна за осъществяване на преки бизнес контакти с представители на италиански компании и институции и предостави перспективи за ползотворно сътрудничество между двете държави. Беше представена дейността и проектите, които развива НКИЗ, възможностите, които предлагат индустриалните зони на италиански инвеститори, както и предимствата на България като инвестиционна дестинация.