Посещение във Федерална провинция Северен Рейн - Вестфалия

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД г-н Стефан Стайков взе участие в официална делегация, придружаваща министъра на икономиката г-н Божидар Лукарски във Федерална провинция Северен Рейн - Вестфалия в периода 11-13 февруари 2016 г. В състава на делегацията бяха също така кметът на гр. Пловдив г-н Иван Тотев, изпълнителният директор на Българска Агенция за Инвестиции г-н Стамен Янев, главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев и представители на Министерство на икономиката.

Бяха реализирани посещения в градовете Бон, Дюселдорф, Есен и Вупертал. Участниците в делегацията имаха възможност да проведат срещи с ръководствата на водещи немски компании като Thyssen Krupp, WITTE Automotive и Böco Böddecker.

В сградата на Индустриално-търговска камара Дюселдорф бе проведен икономически форум „Северен Рейн Вестфалия – България“, на който г-н Стефан Стайков изнесе презентация за дейността и проектите на НКИЗ и възможностите за инвестиции в индустриалните зони на компанията. Д-р Андреас Тойнер, управител на Behr-Hella Thermocontrol GmbH – първия инвеститор в Икономическа зона София – Божурище, разказа за опита на BHTC в изграждането и експлоатирането на завод и развоен център в България. В икономическия форум взеха участие представители на над 70 немски компании и организации.