От 10 януари 2018 г.: Редовна транспортна линия ще обслужва Икономическа зона София-Божурище

Редовна транспортна линия ще свързва Икономическа зона София-Божурище със столицата, Божурище и още няколко населени места от 10 януари 2018 г. Новата спирка на обществения транспорт се намира на Второ кръгово кръстовище в зоната (срещу сградата на Behr-Hella Thermocontrol) и ще бъде обслужвана от микробуси.

Благодарение на съвместните усилия на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД и Община Божурище, за първи път се осигурява обществен транспорт за индустриалната зона и работещите там вече ще разполагат с по-бърза и лесна връзка със София (до метростанция „Сливница“), както и със селата в района.

Първият рейс към индустриалната зона в работни дни е от 6,35 часа, като тръгва от метростанция „Сливница“, а последният – в 19,10 часа. Обратно, от Божурище към София първият микробус потегля в 6,20 ч., а последният – в 19 ч.

Транспортът ще се осъществява с три микробуса „Рено Мастер“, модел 2017 г., които отговарят на стандарта Евро 6, като фирмата-превозвач, „Кариста Транс“, разполага и с резервни превозни средства, при необходимост.

Всички обслужващи коли са оборудвани с постоянен GPS и видео контрол, както и с климатична и отоплителна система в пътническите помещения. Отличителен знак на автомобилите е логото на Община Божурище.

Представеното първоначално разписание може да търпи промени, с цел по-доброто и оптимизирано обслужване на гражданите, уточниха от фирмата превозвач.