Още двама инвеститори в Божурище получиха сертификати за проектите си

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции на стойност над 32 млн. лв., които ще разкрият 116 нови работни места. Два от тях са за инвеститорите, които избраха за проектите си територията на Икономическа зона София - Божурище. 

Сертификат за инвеститор клас "А" беше връчен на компанията "Асиса" ООД - първият турски инвеститор в зоната. Проектът на „Асиса“ предвижда изграждане на модерна складова база на територията на НКИЗ в Икономическа зона  София - Божурище за предоставяне на услуги по складиране и съхранение на стоки и товари. Инвестицията е за  5 100 000 лв. и по проекта ще бъдат разкрити нови 5 работни места.

Сертификат за инвестиция клас „Б“ беше връчен и на българската компания "Мемтекс" ЕООД. Компанията ще изгражда нова производствена база в Божурище за основната си дейност, която е ориентирана към производството на части и компоненти за автомобилни газови системи. Размерът на инвестицията възлиза на 750 000 лв., като ще бъдат разкрити 10 нови работни места.

Министър Караниколов подчерта, че доказателство за високия инвестиционен интерес към страната ни са и проектите, които са в процес на сертифициране. „В Българската агенция за инвестиции са подадени още 49 проекта за инвестиции на стойност 1,379 млрд. лв., които се очаква да открият нови 6157 работни места“, посочи той.

Икономическият министър връчи още сертификат за инвестиция клас „А“ на „Уеърхаузинг енд логистикс“ ЕООД и на "Валиян“ ООД, както и сертификат за инвестиция клас „Б“ на „Садово Инвест“ ООД.