НКИЗ взе участие в онлайн среща „Актуални възможности за бизнес с Полша“

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД взе участие в онлайн среща „Актуални възможности за бизнес с Полша“. Събитието беше организирано от Enterprise Europe Network към Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Полската агенция за инвестиции и търговия.
В срещата взеха участие г-н Цветан Симеонов-Председател на Управителния съвет на БТПП, д-р Людмил Иванов-Председател на Съвета на браншовите организации при БТПП, инж. Кшищоф Пшилуцки-Полска агенция за инвестиции и търговия, и други. Акцентът бе поставен върху развитието на доброто сътрудничество между двете страни и възможностите за бизнес и инвестиции.
По време на събитието бяха представени финансовите инструменти за подкрепа на съвместни търговски и инвестиционни проекти, както и подпомагането при създаване на контакти с чуждестранни партньори и съдействие от Enterprise Europe Network за идентифициране на нови бизнес и проектни възможности. Срещата продължи с презентация на Полската агенция за инвестиции и търговия, в която бяха представени условията за бизнес с полски компании, информация за актуални проектни и бизнес възможности, и възможностите за съдействие за идентифициране на нови партньори от Полша.
Събитието приключи с дискусия, в която бяха коментирани възможностите за финансиране на инвестиционни проекти със средства от европейски програми, както и развитието на инфраструктурни проекти в областта на пътния и ж.п. транспорта.