НКИЗ взе участие в Дигитална конференция в сферата на автомобилната индустрия

Национална компания индустриални зони“ взе участие в Дигитална конференция в сферата на автомобилната индустрия. Събитието беше организирано от Германо-българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/. Основната тема на конференцията беше свързана с инвестициите на германските компании от автомобилната промишленост в България, както и стокообмена между България и Германия.

Събитието беше открито от д-р Митко Василев, президент на ГБИТК, който подчерта, че автомобилната индустрия е много важна и за двете страни и са необходими мерки за справяне с кризата, причинена от Ковид-19. Участниците бяха поздравени чрез видео и от г-н Хуберт Айвангер, държавен министър на икономиката, регионалното развитие и енергията на Бавария. Той подчерта значението на България като дестинация за германските инвеститори от автомобилната промишленост.

В конференцията взеха участие и г-н Любомир Станиславов, изпълнителен директор на „Аутомотив Клъстер България“, г-жа Таня Флюгел, мениджър на проекти в Байер Иновейтив, както и представители на Българската агенция за инвестиции /БАИ/, Германската държавна агенция за инвестиции и търговия (GTAI), и др.