НКИЗ взе участие в Българо-казахстански бизнес форум

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) взе участие в онлайн Българо-казахстански бизнес форум. Събитието се проведе под егидата на Експортен хъб България, като организатори бяха Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) и казахстанския й парньор – Фонд за развитие на предприемачеството. 
Форумът бе открит от изпълнителния директор на ИАНМСП и от заместник-председателя на Фонда за развитие на предприемачеството. Акцентът бе поставен върху развитието на доброто сътрудничество между двете страни и стабилното и обещаващо партньорство.
Зам.- министърът на икономиката г-жа Топалова отбеляза, че Казахстан е традиционен парньор за нас и изрази надежда събитието да даде нов тласък в икономическите отношения между двете страни, както и провеждане на още инициативи от общ интерес.
По време на форума бяха представени проектите на Национална компания индустриални зони, както и възможностите, които предлага на чуждестранните и местни инвеститори.
В събитието взеха участие над 50 представителя на бизнеса и правителствените организации. Представени бяха Българската агенция за инвестиции (БАИ), ДП Пристанищна ифраструктура и Агенцията за инвестиции на Казахстан.