НКИЗ участва в Международния панаир в Измир

На 6 септември официално беше открит 88-ия Международен панаир в Измир. Той изпълнява международни търговски мисии и отваря нови врати за търговия пред участниците, сред които беше и Весела Масова, експерт връзки с инвеститори в Национална компания индустриални зони.

Едно от най-важните събития в рамките на събитието бяха Измирските бизнес дни, организирани под егидата на Министерството на търговията на Република Турция, на които присъстваха 168 делегати от 39 държави, 21 от които на министерско ниво. Страна партньор на 88-то международно изложение беше Китай. Целта на бизнес дните в Измир беше запознаване с турската икономика, нейните производствени възможности и бизнес развитието и.

През първия ден на събитието бяха представени търговския потенциал, сътрудничеството и техническата инфраструктура на турската и измирската икономика. В сесията взеха участие гост-министрите, чуждестранните делегации, Министерство на търговията на Турция, Президентският офис за инвестиции, Измирският Икономически университет и Eximbank. Представители на Сенегал, Малдивите, Бутан, Гамбия, Унгария, Еквадор и Македония разясниха възможностите за инвестиции на своите страни.

На втория ден от бизнес дните се проведе сесия на Китайската народна република. На нея бяха оценени възможностите за сътрудничество и инвестиции между Турция и Китай. Беше обсъден напредъка на проекта за съвременния път на коприната „Един път, едно поколение“. В края на събитието се проведе церемония по подписване на споразумения за сътрудничество и търговия с турското представителство на Индустриалната и търговската банка на Китай (ICBC), със Съвета на износителите в Турция (TIM) и с Sichuan Airlines. Беше подписан и документ за сътрудничество между град Измир, Турция и град Ченгу, Китай.

Панаирът в Измир създава международна търговска платформа, предоставяща нови инвестиционни възможности на участниците. Той допринася за осъществяване на проекта „Модерният път на коприната“, който е един от най-важните инициативи на 21 век.