НКИЗ участва със свой щанд на изложението за авточасти, консумативи и сервизно оборудване „Аутомотив Експо София“

На 15 юни 2023 г. в „Интер експо център“ започна изложението за авточасти, консумативи и сервизно оборудване „Аутомотив Експо София“, което ще продължи до 17 юни вкл. Над 60 компании ще представят по време на изложението най-новите продукти от света на автомобилния афтърмаркет, авточастите, аксесоарите, обслужването и консумативите.

Събитието бе открито от Георги Гвоздейков, министър на транспорта и съобщенията, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, д-р Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания "Индустриални зони" ЕАД, Ивайло Иванов – управител на „Интер експо център“ ЕООД, проф. Димо Зафиров, Институт за космически изследвания и технологии към Българската академия на науките (ИКИТ-БАН)  и др.

Д-р Барес заяви: "Национална компания индустриални зони" ЕАД е инструмент на държавата и надеждни партньори на бизнеса за привличане и задържане на инвестициите в България. Нашите паркове са много подходящо място за развитие на инвестиционни проекти в областта на автомобилната индустрия, в това число и на нови технологии".

Паралелно в "Интер експо център".започна и второто издание на "Интер дрон експо", в което участват над 90 компании, институти, асоциации и клубове, свързани с дистанционно управляемите системи и роботи.