НКИЗ участва със собствен щанд на Международния солунски панаир

България е почетен гост на 87-мото издание на Международния панаир в Солун, който се провежда в периода от 9 до 17 септември 2023 г. „Националната компания индустриални зони“ ЕАД, наред с БАИ, БАН и др., е част от организациите и институциите, представени на българския национален щанд. Компанията се представлява от председателя на Съвета на директорите Андреана Премянова – Янкова и Анна Малчева, част от екипа „Бизнес развитие“, които обсъдиха с потенциални инвеститори възможностите за реализиране на проекти на територията на индустриалните паркове и зони, управлявани от НКИЗ.

Тази година от страна на България участват 60 компании и организации от различни сектори - високи технологии, IT, машиностроене, транспорт, образование, хранително-вкусова промишленост и др.

Гърция е третият най-голям източник на преки чуждестранни инвестиции в България за 2023 г., като само от началото на годината гръцки компании са инвестирали у нас 300 млн. евро. По време на панаира министър Богданов обсъди с ключови гръцки инвеститори възможностите за привличане на нови инвестиции в България в сферата на енергетиката, търговията, в транспортни и инфраструктурни проекти.

Солунският международен панаир съществува от почти 100 години и от десетилетия е икономическо средище, което привлича представители на водещи индустриални сектори и предприемачи от цял свят.