НКИЗ с участие на BG Careers Fair 2018

Снимки: BG Careers Fair

Български студенти в Лондон бяха запознати с дейността на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, възможностите за професионално развитие у нас и конкретни открити работни позиции в дружеството, дъщерните му компании и инвеститори, опериращи в държавните индустриални зони. НКИЗ участва заедно с още над 20 утвърдени на българския пазар фирми в шестото кариерно изложение BG Careers Fair в британската столица на 10 март 2018 г. Повече от 200 млади българи, учещи или завършили в Англия, посетиха форума в Посолството на България в Лондон.

„Именно този форум може да върне интереса на младите хора към Европейския съюз като инструмент, който да им осигури по-добро бъдеще в тяхната родина. Там, където са техните близки и биха се чувствали в много отношения и психологически по-добре отколкото в най-добрата и високо развита чужбина“, каза на откриването на BG Careers Fair 2018 посланикът на Република България в Обединеното кралство Константин Димитров.

Посланикът на Република България в Обединеното кралство
Константин Димитров на откриването на BG Careers Fair 2018

Кариерният форум протече при засилен интерес от страна на българските студенти. Повече от 200 млади хора използваха възможността да научат възможностите си за развитие в родината си, включително и чрез предложенията от страна на НКИЗ за свободни работни позиции в няколко български града, както и за стажантски програми на компании, позиционирани в държавните индустриални зони.

BG Careers Forum 2018 бе организиран от сдружение „Български кариерен форум“. Организацията включва десетки дейни настоящи и бивши студенти, които са в основата на осъществяването на инициативата всяка година. Изцяло на доброволни начала те осигуряват участието на едни от водещи компании от всеки бранш.

Участието на „Национална компания индустриални зони“ е част от усилията на дружеството за преодоляване на едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти в страната – недостига на качествени специалисти. Същевременно продължава да се развива и проектът Fast Tracking Success на компанията, насочен към ускорено професионално изграждане на младите кадри на университетите чрез постоянна заетост и стажове в чуждестранни компании в индустриалните зони.