НКИЗ присъства на церемонията по връчване на 28-мите Годишни награди на БТПП

НКИЗ взе участие в официалната церемония по връчване на 28-мите Годишни награди на БТПП, на които бяха отличени фирми, посланик, търговски представител, регионална палата, браншова организация, медия и журналист. Наградени фирми в класацията на БТПП "Топ 100" са тези, които са показали, че предприемачите в България са приели предизвикателствата и са успели да постигнат положителни резултати. С бронзови статуетки "Хермес" и грамота за 2021 бяха отличени Андреа Вике, посланик на Австрия в България и Хубертус Клинк, съветник по търговско-икономическите въпроси в посолството на Германия в София.
Председателят на БТПП Цветан Симеонов изтъкна по време на церемонията, че Съветът по иновации се усъвършенства в подкрепа на фирмите и започва да работи още по-активно, защото все повече средства са необходими на компаниите при възстановяването им. За да отговори на съвременните предизвикателствата, БТПП създаде Съвет по кръгова икономика и зелена сделка.
Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес на БТПП за поредното организиране на годишните награди. Той изтъкна важната роля и активността на Палатата за отстояване на интересите на родната промишленост в България и в международните организации. Служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев в своето обръщение подчерта, че въпреки промените в обществения живот, наложени от пандемията, отличие за добре свършена работа получават най-добрите в своята област