НКИЗ представи проектите си в Южна Корея

Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“, представи проектите на дружеството по време на работно посещение в Сеул. Тя беше там като част от делегацията, водена от министъра на икономиката Емил Караниколов.
Г-жа Барес е взела участие в среща с Корейската асоциация на компаниите-вносители (KOIMA), създадена през 1970 г. В нея членуват над 8000 южнокорейски бизнес компании.
„През 2018 година българският износ за Корея надхвърли 106 млн. щ. д. Разчитаме на активност от страна на бизнеса от двете страни за увеличаване на търговския обмен и за създаване на контакти с цел реализиране на съвместни проекти“, е посочил министърът на икономиката Емил Караниколов по време на визитата си в Южна Корея.
По време на срещите на делегацията с корейския бизнес са били изтъкнати предимствата на България като атрактивна дестинация за инвестиции. Министър Емил Караниколов е отбелязал, че правителството е в непрекъснат, активен диалог и в партньорство с бизнеса за реализирането на последователна външноикономическа политика, целяща разширяване на пазарното присъствие, подобряване на условията за достъп до чужди пазари и привличане на чуждестранни инвестиции.
Г-жа Барес е участвала и в срещи с представители на Самсунг Електроникс, Хюндай Мотор Груп, Ханон Системс и други.