НКИЗ представи индустриалните си паркове на форум за инвестиционните възможности в България

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД взе участие в онлайн форума „Инвестиционни възможности в България“, който беше организиран от Китайският международен електронен център за търговия Investgo (структура към министерство на търговията на Китай), и Българската агенция за инвестиции.
Участниците в онлайн конференцията бяха запознати от български експерти с условията за развиване на бизнес у нас. Експерт на НКИЗ представи проектите от портфолиото на държавната компанията, чиито основни цели са развитие на индустриални зони и паркове, насърчаване на инвестициите в сектори с висока добавена стойност, както и създаване на благоприятни условия за инвестиции. По време на форума стана ясно, че НКИЗ предлага на своите партньори индустриални зони с първокласни локации, отлични транспортни връзки и изцяло изградена инфраструктура. Експертът на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД отбеляза, че инвеститори, сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите, получават специални насърчителни мерки от страна на Българска агенция за инвестиции.
В онлайн конференцията с презентации участваха Чен Зия, първи секретар по икономическите и търговски въпроси към посолството на КНР в България, Анка Йоана Йонеско, директор на отдела за България в Европейската банка за възстановяване и развитие, Антон Дончев, член на борда на директорите на Българска автомобилна индустрия, Рубен Фархи, генерален директор на Arrow Bike Bulgaria. По време на форума Китайският международен електронен център за търговия (Investgo) и Балканската търговско-инвестиционна камара подписаха Платформа за стратегическо сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа.