НКИЗ представена пред българския и турския бизнес в Бургас

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД бе представена на международния форум „Турско-българският бизнес – добри практики, възможности и перспективи“.

Пред предприемачи от България и Турция изпълнителният директор на дружеството Антоанета Барес представи дейността на компанията и предимствата да се инвестира в държавните индустриални зони у нас. Тя не пропусна да отчете и добрата съвместна работа с Община Бургас, с която си партнират пряко в развитието на Индустриален и логистичен парк – Бургас, съорганизатор на форума.

На събитието участваха областният управител на Бургас  Вълчо Чолаков, Нурай Иньонтене - генерален консул на Турция в Бургас, зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика на Бургас Красимир Стойчев, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, представителят на КРИБ-Бургас Павлин Иванов и представители на бизнеса от двете страни.

„Никога между България и Турция не са съществували толкова добри взаимоотношения. Няма нищо по-хубаво от това гранични държави да имат добър обмен. Направиха ми впечатление цифрите, които спомена министърът на икономиката Емил Караниколов в Истанбул преди 20-ина дни. Инвестициите в България от страна на Турция са над 1 млрд.лева, българският износ за Турция надвишава 2 млрд.лева през миналата година, а вносът е 1,9 млрд.лева – отлични показатели”, изтъкна при откриването на форума Вълчо Чолаков.

Красимир Стойчев изтъкна, че градската управа опитва с различни финансови инструменти да стимулира бизнес развитието на града – един от тях безспорно е осигуряването на добра свързаност на летище Бургас със столицата и водещи аеротерминали в Европа, нещо, което до този момент се явяваше спънка пред едрия бизнес, разчитащ на редовните самолетни линии.

Гости и участници в бизнес форума се възползваха и от възможността за провеждане на двустранни срещи, които имаха за цел да надградят и утвърдят възможностите за бизнес партньорства между България и Турция.