НКИЗ отпразнува 10-годишен юбилей

„Национална компания индустриални зони“ отпразнува своя десет годишен юбилей със стилно тържество. Домакин на партито беше Антоанета Барес, изпълнителен директор на НКИЗ, която получи множество поздравления и цветя от представители на министерство на икономиката, от инвеститори от зоните на компанията, ректори на университети и приятели на дружеството.

Тържеството, на което водещ беше телевизионния журналист Георги Любенов,  уважиха заместник-министрите на икономиката Лъчезар Борисов и Лилия Иванова, Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Австрия, проф. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите, както и ректор на Минно-геоложкия университет, проф. Даниела Тодорова, ректор на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ),  Никола Закитанов, зам.-председател на АИКБ, Камен Колев, зам.-председател на Българска стопанска камара, много инвеститори от индустриалните зони на НКИЗ, както и служители на компанията.



„За мен е чест да сте с нас тази вечер. Станахме на 10 години и си пожелаваме да вървим все по-напред и все по-нагоре! Искам да благодаря на инвеститорите, че ни се доверявате, ние ще бъдем с вас и ще работим с вас. Фактът, че вие ни помагате и подкрепяте, значи много. Искам да благодаря на министерство на икономиката, нашия принципал, тъй като без него ние не можем да следваме политиките, които сме си начертали. И не на последно място, искам да благодаря на колегите от „Национална компания индустриални зони“. Колеги, компанията нямаше да бъде такава, ако не бяхте вие!“, каза в приветствието си Антоанета Барес, изпълнителен директор на НКИЗ. 

На церемония министерство на икономиката, както и инвеститори и дъщерни дружества на компанията, получиха от г-жа Барес юбилейни статуетки на НКИЗ в знак на благодарност за доброто сътрудничество. Първата статуетка отиде при Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката. 

„Честит рожден ден. За мен е изключителна чест и удоволствие да бъдем заедно, за мен е изключителна чест и удоволствие, че тук присъства един много авторитетен кръг от хора – работодатели, бизнесмени, научни среди. За мен е много важно да използваме тази синергия – научни среди и бизнес. Имаме 10 години от създаването на НКИЗ, моето пожелание ще бъде техните успехи наистина да бъдат кратни на 10“, отбеляза г-н Борисов. Той пожела на НКИЗ да развие системата, по която работи. „Тя е много добре позната в ЕС. Имаме много амбиции за зоните във Варна, Ловеч, Враца, Стара Загора. Не мога да ги изброя всичките“, каза заместник-министърът на икономиката.



Представители на над 20 компании, които реализират инвестиционните си проекти в Икономическа зона София- Божурище, също бяха удостоени с юбилейни статуетки като благодарност за доброто партньорство. Призът за добро сътрудничество в рамките на проекта на НКИЗ „Fast-tracking Success” за намиране на кадри за бизнеса направо от университетите получи проф. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите.



По време на тържеството от Спортен клуб „Драг“ обявиха, че тази година „Веломания“ ще направи състезание по колоездене за децата на инвеститорите и техните служители в  Икономическа зона София- Божурище. На него бяха поканени и родителите им – тези, които работят в индустриалната зона в Божурище, както и тези, които работят в зоните на компанията в цялата страна.

 
По време на празника за доброто настроение се погрижи чаровната Хилда Казасян и нейният бенд. Певицата се раздаде на сцената и предизвика аплодисментите на гостите.