НКИЗ и Техническият университет подписаха меморандум за сътрудничество

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес и ректорът на Технически университет проф. инж. Иван Кралов подписаха  меморандум за сътрудничество.

                Двете страни ще работят за ускореното кариерно развитие на студентите от Техническия университет и ще си сътрудничат за подобряване на интеграцията между образованието и бизнеса, който развива дейност в индустриалните зони на НКИЗ. Подписаният меморандум ще позволи младите хора да получават навременна информация за свободни позиции в индустриалните зони, които проектира, развива и управлява държавното дружество. По този начин студентите -стажанти ще имат възможност да придобият нови знания и практически умения в реална бизнес среда.

                Сътрудничеството между НКИЗ и Технически университет е част от успешния проект на компанията Fast Tracking Success. Инициативата допринася за изграждането на висококвалифицирани кадри. Младите специалисти имат възможност да работят в условията на високи стандарти в предприятия, опериращи в зоните на дружеството. По този начин стажантите могат  да изградят ценни професионални умения.

Програмата Fast Tracking Success работи и в полза на инвеститорите. Те имат възможност за получат достъп до актуална информация за подготвяните от университетите кадри от всички специалности, както и до техните кариерни центрове за директно наемане на специалисти. Така чрез НКИЗ компаниите могат да правят заявки към университетите за специалисти, които търсят. Програмата Fast Tracking Success има за цел преодоляване на проблема с младежката безработица.