НКИЗ и Русенският университет „Ангел Кънчев“ подписаха меморандум за сътрудничество

„Национална компания индустриални зони“ и Русенският университет „Ангел Кънчев“ подписаха меморандум за сътрудничество в град Русе.

Изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес  и ректорът на висшето учебно заведение проф. Христо Белоев  обсъдиха бъдещите възможности за сътрудничество между двете институции.  Те се споразумяха да обединят своите усилия като партньори в стремежа си студентите да имат възможност да придобият нови знания и практически умения в реална бизнес среда.

„Индустриалните зони на НКИЗ доказаха, че са работещ инструмент за привличане на инвестиции. Представители на държавното дружество, както и представители на бизнеса, който е инвестирал в нашите зони, могат да изнасят майсторски класове пред вашите студенти в Русенския университет“, отбеляза Антоанета Барес. И допълни, че младите хора могат да стажуват в компании, които развиват дейност в индустриалните паркове на НКИЗ „Меморандумът ще даде възможност на вас и вашите инвеститори да участват в нашите дни на кариерата през месец май, където ще можете да се срещнете със обучаващите се млади хора и да разберете какви са техните интереси и знания“, каза ректорът на Русенския университет Ангел Кънчев.