НКИЗ ЕАД участва в проект по програма INTERREG V-A „Гърция-България“ 2014-2020

„Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) ЕАД участва в проект по Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A „Гърция-България“ 2014-2020, която е насочена към „Насърчаване на предприемачеството чрез подкрепа на обещаващи иновативни идеи чрез механизми за предварително инкубиране“. Целта е да бъде разработена стратегия за предварителна инкубация в областта на предприемачеството, основана на консултации с местните заинтересовани страни и емпирична работа на терен, използвайки съществуващите международни методологии. Основни партньори по проекта от гръцка страна са Alexander Innovation Zone S.A. (oсновен управляващ бенефициент по проекта) и Aristotle University of Thessaloniki - Special Account for Research Funds – School of Economics. От българска страна, освен НКИЗ, участва и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС).

Общата сума на проекта е в размер на 585 712, 30 евро, от които 15% ще бъдат осигурени чрез национално финансиране на всяка държава - участник, а останалите 85 % са предвидени по програмата.

             Част от заложените дейности, които НКИЗ ще изпълнява са изработване на комуникационен план, провеждане на информационни кампании и организиране на майсторски класове. Чрез обмен на опит и добри практики, участието на компанията в проекта има за цел засилване на трансграничното сътрудничество за постигане на икономическа конкурентоспособност и устойчиво развитие.