„Национална компания индустриални зони“ представи дейността си пред студенти в Германия

Снимка: СТИВ-Берлин/Фейсбук

Български и немски студенти, обучаващи се в Германия, бяха запознати с дейността на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД по време на пилотното събитие „Кариера в България“, провело се в Посолството на Република България в Берлин. Кариерният форум бе организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара и Службата за търговско-икономически връзки (СТИВ) към Посолството на Република България в Берлин.

НКИЗ бе една от компаниите, поканени от организаторите да представят дейността си и да предложат на младите специалисти конкретни възможности за кариера в България. Основният интерес към съвместния щанд на НКИЗ и СТИВ-Берлин бе от страна на български студенти, които в момента се обучават в различни университети в Берлин. Повечето от тях търсеха информация за перспективите за реализация, които им предлага България.

Презентацията на НКИЗ бе съсредоточена върху съществуващите, развиващите се и бъдещите проекти на компанията. Пред студентите бяха представени някои от най-големите инвеститори в индустриалните терени, управлявани от дружеството.

Предварително сред инвеститорите в индустриалните и свободни зони в София-Божурище, Бургас, Русе, Видин, Варна и Свиленград бе направено допитване за търсените в момента кадри. На студентите в Берлин бяха предложени повече от двайсет свободни работни места от фирми, действащи на територията на зони на НКИЗ.

Младите специалисти бяха запознати още с програмата Fast-Tracking Success, която НКИЗ развива. Проектът спомага за активната връзка между инвеститорите и някои от най-престижните учебни заведения в България, сред които Софийският университет, УНСС, Нов български университет и др.

На кариерния форум презентации пред студентите изнесоха още представители на „Кауфланд“, „EVN България“, „Лидл България“, „Либхер Хаусгерете Марица“, „Заедно в час“ и др.