„Национална компания индустриални зони“ подписа меморандум за сътрудничество с Община Перник

Община Перник се присъедини към групата български общини, с които „Национална компания индустриални зони“ ЕАД си сътрудничи за привличането на инвестиции и за изграждането на индустриални паркове в цялата страна.  

Днес в Перник изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на Община Перник Вяра Церовска подписаха меморандум за сътрудничество, според който двете страни ще работят  за обособяване на икономическа зона в града при конкретен интерес от инвеститори.

Изпълнителният директор на националната компания благодари на кмета на Община Перник за това, че предоставя на НКИЗ възможност да разшири портфолиото си от терени като прибави имоти и на нейна  територия. „Така ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“, заяви Антоанета Барес.

Кметът на Перник г-жа Вяра Церовска посочи, че общината се намира на удобно и комуникативно място и има обявени терени с площ от 346 261 кв. м  за индустриална зона. Имотите, които ще бъдат апортирани в капитала на НКИЗ,  са бивши промишлени зони в пернишкия кв. Караманица и са отредени към настоящия момент за индустриална зона по регулационния план на града.

До момента НКИЗ ЕАД има подписани меморандуми за сътрудничество с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, Стара Загора, Горна Оряховица, както и с Областна администрация - Кърджали.