Национална компания индустриални зони подписа меморандум за сътрудничество с община Дупница

На официална церемония председателят на съвета на директорите г-н Николай Ценков подписа меморандум за сътрудничество с г-н Меотди Чимев- кмет на община Дупница. С подписания документ се цели да бъдат създадени условия за развитие на интензивна комуникация между двете страни, обмяна на опит и добри практики, с цел изработване на общи позиции, както и за реализиране на съвместни действия в тази насока.         

По повод подписания меморандум Николай Ценков заяви „Дупница има много предимства, едно от тях е добрата локация. Виждам голяма промяна, градът има визия на областен град и разполага с всичко необходимо за привличане на инвеститори.

В следващите няколко години се очаква голям интерес за развитие на индустрията в България и това, че правим тази първа крачка, е важно, тъй като привличането на инвеститори в областта на индустрията отнема няколко години. Очакваме първите интереси да се появят съвсем скоро, посочи изпълнителният директор на НКИЗ Стефан Стайков.

На церемонията присъства и заместник- министъра на икономиката г-н Любен Петров, който заяви увереност, че  „именно това е смисълът от този меморандум - да имаме правна база, на която да можем да стъпим, като насочваме инвеститори към общинските терени".

Община Дупница предложи списък с 10 имота, които са подходящи за създаване и развитие на индустриална зона. Основните изисквания са да имат добра локация, да разполагат с налична инфраструктура и да бъдат минимум 40 дка. На срещата стана ясно, че предстои да се направи портфолио на възможните общински терени, което да се предлага на бъдещите инвеститори.