Национална компания индустриални зони и Асоциацията за международни отношения подписаха меморандум за сътрудничество

Целта на партньорството е развитие на инвестиционния потенциал на страната

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) и Асоциацията за международни отношения (АМО) подписаха меморандум за сътрудничество за съвместна работа по привличането на инвестиции в икономиката на страната и увеличаване притока на чуждестранни вложения у нас. Споразумението бе подписано от изпълнителния директор на НКИЗ г-жа Антоанета Барес и председателя на АМО г-н Евгени Савчев.

Двете страни се договориха за интензивна комуникация помежду си, обмяна на опит и добри практики и информационен обмен за бъдещи проекти и програми, които развиват инвестиционния потенциал на страната.

Асоциацията за международни отношения има свое представителство в Шанхай и анонсира планове да популяризира НКИЗ пред китайски инвеститори, стана ясно от думите на г-н Савчев.

Интереси към страната ни вече са заявени от фирма производител на електрически автомобили, както и от компания за производство на климатици за микробуси и камиони. Китайски инвеститор има интерес и към изграждането на верига болници в България, съобщи Евгени Савчев от АМО след подписването на меморандума с „Национална компания индустриални зони“.

Изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес го информира, че Национална компания индустриални зони има възможности да осигури на потенциалните инвеститори от Шанхай терени за реализация на инвестиционните им проекти в България, както и да предложи  варианти за съвместни проекти на принципа на публично-частните партньорства. Например съвместно с китайски компании може да работим за създаването и развитието на обща икономическа зона в България, заяви г-жа Барес.