Мултивак разширява производствената си база в Индустриален парк София-Божурище


Компанията Мултивак България Продакшън ЕООД направи първа копка на разширението на производствената си база в Индустриален парк София-Божурище. Инвестицията е в размер на 8,7 млн. лева, като завършването на проекта трябва да бъде реализирано до края на декември 2022 година. Общата площ на разширението е 5268 кв.м. Компанията е един от водещите световни доставчици на решения за опаковане на всички видове хранителни, биологични и медицински продукти, както и на промишлени стоки. Портфолиото на групата включва различни технологии за опаковане, както и решения за автоматизация и системи за етикетиране и контрол на качеството.
Изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" ЕАД д-р Антоанета Барес поздрави строителите, проектантите и екипа на Мултивак в България за добре свършената работа. „За нас това, че компанията е решила да се разшири и да разкрие нови работни места, е много положително. Изборът да се инвестира в Индустриален парк София-Божурище е най-добрата инвестиция, която може да се направи“, категорична беше д-р Антоанета Барес.
„Заводът в Божурище се развива в положителна посока откакто беше пуснат в експлоатация преди три години и половина и мощностите са напълно заети“, каза по време на тържествената церемония изпълнителният вицепрезидент на производството на Мултивак д-р Кристиан Лау. По думите му се очаква компанията да удвои персонала си до няколко години. Д-р Лау благодари за съдействието на Национална компания индустриални зони. "Усилията и труда на всички наши колеги и партньори доведоха до това решение ние да продължим да растем и да се развиваме в тази област", каза Мийрям Мустафа, управляващ директор на Мултивак България Продакшън ЕООД. Тя допълни, че разширението ще позволи отварянето на нови производствени зони и ще се увеличи капацитета на съществуващите.
Заводът на "Мултивак" в Индустриален парк София-Божурище е пуснат в експлоатация през 2018 г. Компанията има над 80 дъщерни дружества и е представена на всички континенти.