„Мултивак България Продакшън“ получи сертификат клас "А"

Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони г-н Стефан Стайков и Председателят на Съвета на директорите г-н Николай Ценков присъстваха на официална церемония, на която Заместник - министърът на икономиката г-жа Даниела Везиева връчи сертификат за инвестиция клас „А“ на „Мултивак България Продакшън” ЕООД.

Инвестиционният проект предвижда изграждане на предприятие за високотехнологично производство на части и модули за опаковъчни машини, което ще се реализира на територията на Икономическа Зона София - Божурище. Освен производствената база ще бъде открит и център за консултантски и споделени услуги в сферата на информационните технологии и снабдяването. Размерът на инвестицията възлиза на 36 775 000 лева и предвижда разкриването на 153 нови работни места.

По думите на Заместник - министър Везиева тази инвестиция е доказателство, че НКИЗ предоставя добри условия и подпомага развитието на производствения сектор. Управителят на „Мултивак България Продакшън” ЕООД г-н Ивайло Димитров изказа благодарности на екипа на Национална компания индустриални зони за съвместната работа и за това, че отстоява интересите на държавата и на инвеститора.