Лулис Мел – България“ ЕАД направи първа копка в „Икономическа зона София – Божурище“

Компанията „Лулис Мел – България“ ЕАД направи първа копка на проекта си за мелница в „Икономическа зона София-Божурище“. Инвестицията на дружеството е близо 18 милиона лева, а гарантираните работни места – 48.
Компанията ще изгради нов комплекс за производство на брашно. В него ще има силози за складиране на суровината, сграда за товарене на брашното в насипно състояние, сграда за приемане на пшеницата, офис сграда и други помещения.
На официалната церемония в „Икономическа зона София – Божурище“ присъстваха изпълнителният директор на „Лулис Мел – България“ ЕАД Николаос Лулис, както и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес. Събитието беше отбелязано и с водосвет за здраве и успех.
„Благодаря на НКИЗ и на изпълнителният директор на компанията Антоанета Барес за съдействието, което ни оказаха, за да започнем проекта си“, каза изпълнителният директор на „Лулис Мел – България“ ЕАД Николаос Лулис. Той отбеляза, че е впечатлен от развитието на инфраструктурата на „Икономическа зона София – Божурище“ от 2017 година насам. Изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес пожела успех на дружеството в реализиране на проекта си.