Кръгла маса на НКИЗ помага на бизнеса за кадри

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД ще организира през февруари кръгла маса, с която ще подпомогне инвеститорите да намерят подходяща работна ръка директно от университетите. Това стана ясно от интервю на изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Направихме своя собствена програма, която се казва Fast-tracking Success. Тя е за ускорено професионално развитие на младите хора. Идеята ни е да свързваме инвеститорите, които инвестират при нас, директно с университетите“, отбеляза Антоанета Барес. НКИЗ има подписани меморандуми с девет университета и една професионална гимназия и работи активно с тях. Г-жа Барес допълни, че компанията има база данни, в които всеки предприемач може да види колко студенти магистри и бакалаври завършват съответната специалност в учебното заведение.   

Изпълнителният директор на НКИЗ сподели, че 2018 година е най-добрата за националната компания. „От началото на миналата година имаме над 170 запитвания към нас за терени, за закупуване, за структуриране на бизнес“, каза тя. И допълни, че териториите в индустриалните зони са започнали да се запълват. „Като пример ще дам Бургас. Там терените са почти изчерпани на 90 процента. В момента работим за разширяване на територията“, каза Антоанета Барес.