Инвеститор в Индустриален парк София-Божурище взе награда от Германо-българската индустриално-търговска камара

Смарт Органик, производител и дистрибутор на био продукти, взе приза в категория "Малко и средно предприятие" на церемонията по връчване на наградите на германската икономика за 2021 г. Компанията има предварителен договор за закупуване на терен в Индустриален парк София-Божурище. „Германия ни е много близко до сърцето. Заедно с България тя е наш локален пазар. И затова тази награда е ценна за нас“, каза управителят на фирмата Яни Драгов. Компанията се занимава с производство на биохрани и има намерение да направи производствено-складова база в Индустриален парк София-Божурище. Д-р Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони, която беше гост на церемонията по връчване на наградите на германската икономика, честити приза на управителя на Смарт Органик Яни Драгов.
Церемонията по награждаването, организирана от Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), отличава фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения. Призовете бяха връчени в четири категории: "Голямо предприятие", "Малко и средно предприятие", "Корпоративна социална отговорност" и "Стартиращо предприятие". Призът „Голямо предприятие" отиде при Фесто Прoдакшън, "Социален ангажимент" – при УниКредит Булбанк. Наградата "Стартиращо предприятие" взе Пейхоук.
Въпреки предизвикателствата пред международната търговия заради пандемията Германия запазва водеща позиция като търговски партньор на България. Това заяви президентът на ГБИТК Тим Курт по време на събитието. На него присъстваха още посланикът на Германия Кристоф Айххорн, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, министърът на туризма Христо Проданов, Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България, както и други представители на бизнеса.