Инвеститор на НКИЗ с награда от церемонията "Инвеститор на годината"

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД д-р Антоанета Барес бе официален гост на ежегодните награди за инвестиции в икономиката „Инвеститор на годината“. В категория "Инвестиция на зелено" приза получи "Интернешънъл Арморд Груп", връчен от изпълнителния директор на БАИ Богдан Богданов.

На 15 март 2023 г. компанията International Armored Group /IAG/ сложи началото на най-големия си завод за бронирани автомобили в Индустриален и логистичен парк Бургас – част от портфолиото на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. В завода ще се произвежда над 160 вида техника, а инвестицията е в размер на над 20 млн. лв. В резултат ще бъдат открити над 300 работни места.

Голямата награда в "Инвеститор на годината“ за 2022 г. спечели "Алкомет" АД - производител на алуминиеви валцови и пресови продукти. Призът бе връчен от президента Румен Радев на г-н Фикрет Индже, мажоритарен собственик на "Алкомет" АД и почетен председател на Българо-турската търговско-индустриална камара. През 2022 г. "Алкомет" АД е реализирало инвестиция в размер на 27,2 млн. лв. и е създало 75 работни места.

Конкурсът на Българската агенция за инвестиции /БАИ/ се проведе за 17-ти път. Той има за цел да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година. В това издание на конкурса бяха номинирани над 50 компании от всички сфери на икономиката. Водещите критерии са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, районът, в който се създава ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие.