Д-р Антоанета Барес връчи дипломи на абсолвенти на ВУТП

Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони ЕАД д-р Антоанета Барес участва в тържественото откриване на учебната година на Висшето училище по телекомуникации и пощи в неделя. Тя беше поканена да връчи дипломи и грамоти на отличили се дипломанти.
НКИЗ и ВУТП имат меморандум за сътрудничество по програмата на държавната компания Fast Tracking Success. Инициативата на Национална компания индустриални зони ЕАД е насочена към ускорено професионално изграждане на младите кадри на университетите и професионалните гимназии чрез постоянна заетост и стажове в чуждестранни и български компании в индустриалните зони. Програмата цели преодоляването на проблема с младежката безработица. Тя подкрепя настоящи и нови инвеститори в държавните индустриални зони, за да бъде преодоляно едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти – недостига на качествени специалисти.
Д-р Антоанета Барес връчи дипломите на абсолвенти от специалността „Управление на услуги“, като им пожела успех в бъдещата реализация.



На официалното събитие присъства академичното ръководство на Висшето училище по телекомуникации и пощи, доц. д-р Петър Николов, член на парламентарната комисия по образование и наука, представители на бизнеса и други.
Проф. д-р Миглена Темелкова, ректор на ВУТП, пожела успех на първокурсниците и абсолвентите в Аула Максима на ВУЗ-а. „Тази година нашето учебно заведение става на 140 години. И с гордост мога да кажа, че ние изграждаме кадри, които се превръщат в гръбнака на икономиката и принаждат стойност към цялата икономическа система“, категорична беше проф. Темелкова. Тя допълни, че студентите и преподавателите са визитната картичка на ВУТП. Ректорът благодари и на представителите на бизнеса, като отбеляза, че това е верният път за сътрудничество между двете страни.
В събота д-р Антоанета Барес участва и в кръглата маса на ВУТП на тема „Професионалното висше образование в България – пътна карта за развитието му и приоритет за държавата“, която се проведе в НДК. На нея присъстваха Армандо Пирес от Европейската асоциация за специализирано висше образование EURASHE, ректорът на Софийски университет Анастас Герджиков, почетният ректор на УНСС проф. д-р Борислав Борисов, общественици, представители на бизнеса и различни неправителствени организации.