Д-р Антоанета Барес участва в церемонията за първа копка на голям логистичен център в Индустриален парк София-Божурище

Изпълнителният директор на НКИЗ д-р Антоанета Барес беше сред официалните гости на церемонията за първа копка на Transpress. една от водещите български транспортно-логистични компании. Фирмата ще изгради нов и модерен логистичен хъб в Индустриален парк София-Божурище, като инвестицията ще е в размер на 10 млн. лева. Поетапно с реализацията му ще бъдат открити около 100 работни места.
„За мен е удоволствие да направим първа копка на новата модерна логистична база на компания, която продължава да се развива в трудни икономически условия. В лицето на държавата се надявам да продължавате да имате честен и лоялен партньор", заяви заместник-министърът на икономиката Калина Константинова.
„Благодаря ви, че сте част от голямото семейство на Национална компания индустриални зони. Пожелавам ви още много товари, които да бъдат обработени в новия логистичен център. Успех на екипа!“, каза изпълнителният директор на НКИЗ д-р Антоанета Барес.



Управителят на компанията Веселин Стоянов от своя страна изказа благодарност на институциите в лицето на Министерство на икономиката и на Българската агенция за инвестиции за това, че са подпомогнали проекта със сертификат клас А. „Убеден съм, че услугата, която ще предоставим тук ще бъде оценена от нашите партньори. Благодаря на Национална компания индустриални зони, че бяха и са с нас във всяка една наша стъпка в изграждането на логистичния център“, каза Веселин Стоянов.
От думите му стана ясно, че по план модерната база трябва да заработи в края на 2022 година. Логистичният хъб ще бъде с обща площ 40 дка и 8 хил. кв. м. застроена площ, която ще включва крос-докинг платформа и склад за обработка на товари, зона за разпределение на пратки и стоки, както и офисна част и център за обслужване на клиенти. Проектът предвижда изграждането на 60 рампи, което ще позволи едновременното товарене и разтоварване на 60 камиона с режим на работа 24/7 по стандартите за глобална компания. В базата ще се обработват до 12 000 тона на денонощие. Паркинг зоната може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила. С тези параметри логистичният център ще бъде без аналог у нас и с най-голямата крос-докинг платформа за обработка на палетни пратки.
В церемонията за първа копка участваха още заместник-изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Маджиде Ахмедова и заместник-кметът на община Божурище Ангел Бухларски.