Д-р Антоанета Барес присъства на първа копка на разширението на JYSK в Индустриален парк София-Божурище

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД д-р Антоанета Барес  присъства на първа копка на разширяването на Дистрибуционен Център Божурище JYSK България (JYSK ДЦБ) в Индустриален парк София-Божурище. С новата си зона датската компания увеличава капацитета си с близо 30%, а площта си - с 14 170 м2.  Очаква се строителните дейности да приключат до края на 2022 г.

„Радваме се, че от стъпването си в Индустриален парк София - Божурище през 2017 г., когато беше реализирана първата копка, до днес, JYSK не спира да се развива като компания. Свидетели сме на поредното ново начало в JYSK Дистрибуционен Център Божурище, което само доказва факта, че инвестициите в Индустриален парк София - Божурище продължават, с което се развива не само паркът, но и целия район. Щастливи сме, че именно JYSK беше сред първите компании, които посрещнахме тук“, каза д-р Антоанета Барес.


„Важно е да отбележа, че проектът на ЮСК беше реализиран на територия от 300 дка и той беше първият в така наречената втора част на индустриалния ни парк. Благодарение именно на него успяхме да дадем началото на много нови проекти в тази част на зоната, което способства за привличане на още 18 нови инвеститори“, допълни още д-р Барес.

„Щастливи сме, че днес посрещаме на място всички наши гости и можем да покажем на живо колко успешно върви изграждането на новата логистична зона на Дистрибуционен център Божурище. Ще положим всички усилия да завършим проекта до края на годината и по план. Предстои откриването и на нови работни места, които ще обявим през есента“, сподели по време на откриването Венцислав Чавдаров, логистичен директор Балкани, JYSK ДЦБ.

Сред гостите на официалната церемония бяха Йес Брогорд Нилсен, посланик на Кралство Дания у нас, логистичният директор на JYSK ДЦБ за Балкани Венцислав Чавдаров, управителят на МИКС Констръкшън Пламен Христов и други.

Експерти на компанията споделиха и дългосрочните си планове за изграждане на нов трети високостелажен автоматизиран склад. Той ще увеличи настоящия капацитет на JYSK ДЦБ с 50 % или общо с още 60 000 палетоместа. Проектът е във фаза на планиране.