Д-р Антоанета Барес присъства на първа копка на „Логистичен център ЗОРА“ в Индустриален парк София-Божурище

Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони д-р Антоанета Барес присъства на първа копка за изграждането на нов логистичен парк на Търговска верига Зора на площ от 80 000 кв.м. в Индустриален парк София- Божурище.
„За мен е изключително удоволствие да присъствам на това събитие. Още повече, че става дума за една изцяло българска компания – търговска верига ЗОРА- която се е наложила като една от водещите търговски марки на пазара за черна и бяла техника със своята 30 годишна история. Ние действаме в синхрон с министерството на икономиката, местните власти и Българската агенция за инвестиции, и ще бъдем с вас не само до приключване на строежа на вашия проект, но и след това, когато започнете да оперирате във вашия логистичен център. Искам да ви пожелая много успешни доставки и само напред и нагоре“, каза д-р Барес по време на събитието.
Министърът на икономиката Даниела Везиева пожела успех на компанията, като благодари на д-р Антоанета Барес и на Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции за това, че работят заедно за развитието на индустриалните паркове в България. „ЗОРА стана запазена марка за коректност в търговията, за коректност в бизнес отношенията. Удоволствие е да откриваме нещо ново в този труден период“, добави министърът на икономиката.



Георги Милушев, собственик на Търговска верига Зора отбеляза, че Индустриален парк София- Божурище като локация се намира в непосредствена близост до столицата и до тези трансграничните магистрали. „А това е една перфектна възможност за сериозно подобряване по отношение на доставката и по-нататъшно движение на стоките, които има ЗОРА“, допълни той.
Строителството на проекта, който включва складови пространства и офис сграда, ще се изпълнява по съвременна технология с висококачествени материали. Заложен e висок процент на енергийна ефективност и енергийна независимост посредством собствена фотоволтаична инсталация. Предвижда се и изграждане на зарядна станция за електрически автомобили. Етап 1 включва застроена площ от 23 198 кв.м, съставен от 4 модула по 4 625 кв.м., всеки от които може да функционира самостоятелно или обединено с обща височина на складиране до 11,3 м. Общата стойност на инвестицията за Етап 1 е над 30 милиона лева и тя ще бъде завършена до края месец март 2023 г. Етап 2 ще бъде реализиран по-късно и ще включва складови площи равняващи се на около 22 000 кв.м.