Д-р Антоанета Барес отличена с почетен плакет за изключителни заслуги към Висшето училище по телекомуникации и пощи

Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони ЕАД д-р Антоанета Барес получи почетен плакет за изключителни заслуги към Висшето училище по телекомуникации и пощи по време на юбилейния гала концерт, отбелязващ 140 години от създаването му. Ректорът проф. д-р Миглена Темелкова отбеляза, че оценява високо сътрудничеството между ВУТП с НКИЗ и се надява то да се задълбочи за в бъдеще.
През април тази година двете институции подписа меморандум за сътрудничество, който е по програмата на НКИЗ Fast Tracking Success. Университетите, които се включват в проекта, имат възможност да създават добавена стойност за своите студенти чрез предоставяне на възможности за добра реализация във водещи компании, които развиват своите проекти на терените на държавната компания. Чрез системния обмен на информация, те добиват и реална представа за нуждите на бизнеса от конкретни кадри, което позволява по-ефективното планиране на предлаганите програми. Това взаимодействие води до намаляване на разминаванията между търсене и предлагане между бизнеса и университетите.




Решението за високото отличие, което получи д-р Антоанета Барес, е взето от Академичния съвет на ВУТП. Учебното заведение е най-старото в България и е основано с указ на Княз Александър I на 31 декември 1881 г. В момента то подготвя инженери и мениджъри в областта на телекомуникациите, информационните технологии и пощите.
Почетни плакети получиха още президентът Румен Радев, еврокомисарят Мария Габриел, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, министърът на образованието Николай Денков, посланици, евродепутати, ректори на учебни заведения, видни общественици.
„Знаете ли колко компании са със сто годишна история в световен мащаб? Малко над 100. Нашето учебно заведение навършва 140 години и заслужено е гръбнакът на икономиката и образователната система у нас. То е малко и бутиково, но толкова гъвкаво, че само за няколко години успя да се утвърди в България“, каза в приветствието си ректорът проф. д-р Миглена Темелкова.
Тържествата по случай 140 години от създаването на ВУТП се проведоха под патронажа на президента на Република България Румен Радев.