Д-р Антоанета Барес награди проект на студент от Висшето училище по телекомуникации и пощи

Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони д-р Антоанета Барес награди Данило Голубов, студент във Висшето училище по телекомуникации и пощи. Призът беше връчен за проекта му на тема защита от кибератаки. Наградата от името на Данило Голубов получи главен асистент д-р Страхил Соколов, един от организаторите на уоркшопа.
Разработката на Данило Голубов в категория „Интелигентно производство“ е направена в рамките на студентския уоркшоп UTP ON, който беше организиран по случай 140 години от създаването на висшето учебно заведение.
"Участвайте в подобни уоркшопове, защото по този начин вашите партньорски организации могат да научат за разработките ви и да видят вашия потенциал. Национална компания индустриални зони ще изпрати до инвеститорите в своите зони проекта на Данило Голубов за защита от кибератаки. Надявам се това да е полезно за тях“, каза по време на официалната церемония във ВУТП д-р Барес. Изпълнителният директор на НКИЗ отбеляза, че трябва да се поощряват иновациите, разработени от студентите, защото според нея това е един добър старт за тяхното бъдещо развитие.



Нина Найденова, главен секретар на ВУТП, благодари на Антоанета Барес за подписания меморандум между НКИЗ и висшето учебно заведение. „Надявам се да се реализира моята идея експерти от НКИЗ и наши инвеститори да направят майсторски класове във Висшето училище по телекомуникации и пощи. Планираме и ден на Отворените врати в Индустриален парк София-Божурище, на който вашите студенти ще могат да видят как реално работи бизнесът в нашите зони“, допълни Антоанета Барес.
По време на официалната церемония бяха наградени и други студенти.